Ontbinding Samenleving

Samenleving ontbinden,

hoe werkt dat?

Voor jullie als samenwoners is het  mogelijk om de ontbinding hiervan gratis en deskundig te laten regelen door E-echtscheiding.

Als jullie een gezamenlijke eigen woning bezitten, is het voor de hypotheekverstrekker van belang dat de afspraken die jullie hierover hebben gemaakt, officieel op papier worden vastgelegd. Dit is ook van toepassing op andere financiële zaken zoals, gezamenlijke bankrekeningen, leningen of schulden. Verder is het ook mogelijke om andere afspraken die jullie willen maken vast te leggen.

Willen jullie weten of je ook in aanmerking komt om gratis uit elkaar te gaan? klik dan hier voor de voorwaarden.

Minderjarige Kinderen

Als jullie gezamenlijk minderjarige kinderen hebben, is het verplicht om een Ouderschapsplan te maken. Dit Ouderschapsplan stellen jullie samen op met begeleiding van de mediator. Wij werken met een uitgebreide format, zodat alle afspraken duidelijk vastgelegd kunnen worden en er niets over het hoofd wordt gezien.


Welke afspraken worden er vastgelegd in het ouderschapsplan?

In basis alles wat in het belang van de kinderen kan worden vastgelegd, denk daarbij aan:

de zorgverdeling, willen jullie co-ouderschap? de dagelijkse zorg, wie gaat er met de kinderen naar de tandarts, het kopen van kleding en de kinderalimentatie. 

Het gaat erom dat jullie als ouders een goede basis leggen middels het ouderschapsplan om verder te kunnen als ouders zijnde. 


Hopelijk hoeven jullie nooit meer om te kijken naar ouderschapsplan, jullie ouderschap gaat vanzelf. 

Ook jullie kinderen worden ouder en gaan steeds meer zelf aangeven wat ze willen en of afspraken passen niet meer. Het ouderschapsplan hoeft daarop niet aangepast te worden zolang jullie het samen eens zijn.


Jullie kunnen ook alléén voor het maken van een ouderschapsplan terecht bij E-echtscheiding.

Willen jullie meer weten of zijn er nog vragen, plan hieronder direct een afspraak in onze agenda voor een online gesprek.


Het Ouderschapsplan bekrachtigen bij de rechtbank?

Wanneer je als samenwoners met kinderen uit elkaar gaat is het ouderschapsplan verplicht, maar wie controleert dat?

Het antwoord is niemand. Hoe zorgen jullie er dan voor dat de afspraken bindend zijn?

Bij E-echtscheiding kunnen jullie het ouderschapsplan laten bekrachtigen bij de rechtbank. Ook dit kan volledig gratis wanneer jullie in aanmerking komen voor een toevoeging.

Het voordeel is dat wanneer er onenigheid ontstaat over de kinderalimentatie jullie terug kunnen vallen op de afspraken die zijn vastgelegd in het ouderschapsplan.

Moet je dan altijd naar de rechter wanneer er iets wijzigt, bijvoorbeeld in de zorgverdeling?

Nee dat hoeft niet zolang jullie het samen eens zijn. Komen jullie er onverhoopt niet uit, dan kan je altijd een afspraak inplannen bij ons. Vaak zijn dan één of twee afspraken voldoende om weer samen als ouders verder te kunnen.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: 

+31 (0)6 811 66 853 (ook avonduren) of via het contactformulier.