Snel en goedkoop online scheiden

Online en zorgvuldig, samen jullie scheiding regelen

20+

Jaar expertise

1000+

Tevreden klanten

100%

Inzet om ook jou te helpen

Bij E-echtscheiding begeleiden wij jullie online om zo de hele scheiding te regelen. Wij bieden het gemak van online scheiden aan in combinatie mét mediation gesprekken. Dus jullie hoeven niet alles zelf te doen waarbij het gevaar is dat jullie zaken over het hoofd zien met alle consequenties van dien.


Door online scheiden te combineren met mediation gesprekken wordt jullie scheiding snel en goedkoop geregeld. Komen jullie beiden in aanmerking voor een toevoeging? dan is jullie scheiding zelfs volledig gratis.


E-echtscheiding is een online mediator die jullie begeleidt om op een goede en zorgvuldige manier uit elkaar te gaan. Op basis van online communicatie begeleiden we jullie om samen goede afspraken te maken over alle zaken die geregeld moeten worden bij een echtscheiding. Denk hierbij aan de kinderen, de eigen woning en de financiën. Je kunt van ons hierbij een persoonlijke aanpak verwachten. We nemen drempels voor mediation weg, door online te communiceren en gratis scheiden aan te bieden. Lees op deze pagina meer over onze diensten als mediator of neem direct contact op voor meer informatie.

Met E-echtscheiding regelen jullie op een eenvoudige manier online jullie scheiding.

Online scheiden, hoe werkt het?

Mediation bij uit elkaar gaan

Van vertrouwen tot wantrouwen, van passie tot routine of van liefde tot haat; er kan veel veranderen in een relatie. Soms maak je de keuze dat het beter is als de wegen elkaar scheiden. Bij een scheiding komen veel zaken kijken, zowel emotioneel als praktisch van aard. Tijdens dit traject kan mediation helpen om de gemoederen te bedaren en afspraken te maken waar jullie mee vooruit kunnen. Mediation is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen door de overheid als goede manier om scheidingen in goede banen te leiden. De mediators van E-echtscheiding zijn er om jullie bij te staan op moderne wijze.
reviews e-echtscheiding.nl

Enorm tevreden over e-echtscheiding.nl!


“Een vakman die netjes en kundig te werk gaat. Fijne gesprekken gehad en alles zeer goed gegaan. Omdat ik het soms moeilijk vond, legde hij het nogmaals uit. Dank je wel voor alles! Groetjes Diana Timmermans."
Diana Timmermans uit Oss

Ja, ik wil een vrijblijvend gesprek

Niet alleen voor echtscheiding

Er zijn veel samenlevingsvormen, een getrouwd stel is niet langer de norm. Als scheidingsmediator zien we een verschuiving in de samenstelling van huishoudens, daar hebben we onze dienstverlening op afgestemd. Naast getrouwde stellen begeleiden we ook samenlevers en geregistreerde partners om op een goede manier uit elkaar te gaan.

Twee mensen binnen een geregistreerd partnerschap die willen scheiden moeten voor een groot deel hetzelfde traject doorlopen als getrouwde stellen, ook daar kunnen we mee helpen. 

Je kan dan denken aan:

 • een convenant
 • een ouderschapsplan
 • inschrijving bij de gemeente

Dan zijn er nog samenlevers met of zonder samenlevingsovereenkomst, die gedeelde belangen hebben. Denk aan een koopwoning of de zorg voor kinderen. Ook dan biedt E-echtscheiding een passende begeleiding.

E-echtscheiding is een moderne scheidingsmediator met dienstverlening die past bij alle samenlevingsvormen. Door op een goede wijze uit elkaar te gaan leg je de basis voor een betere toekomst. Voor jezelf, jouw voormalige partner en voor je kinderen, emotioneel en financieel.

reviews e-echtscheiding.nl

Duidelijke en goede oplossingen!


Rianne uit Werkendam: “Yvonne is een geweldig fijne mediator voor ons. Voor beide partijen had ze duidelijke en goede oplossingen. Ook de valkuilen naar elkaar toe heeft ze benoemd en daar hebben we allebei veel aan gehad.”
Rianne uit Werkendam

Mediation of naar een Advocaat?


Rechters doen uitspraken over zaken waarbij twee partners tegenover elkaar staan. Beide partijen worden hierin begeleid door een advocaat. Iemand kan winnen, iemand kan verliezen. Eigenlijk is er zelden een echte ‘winnaar’ in de rechtszaal, het is vooral beperken van verlies.

Bij een scheiding is er echter geen sprake van twee tegenstrijdige partijen, maar van partners die niet meer samen willen of kunnen wonen om uiteenlopende redenen. Toch zijn de doelstellingen vaak hetzelfde. Uit elkaar gaan met een minimum aan weerstand, negatieve emoties of ingrijpende financiële impact.

De rechtbank is vrij duidelijk wat betreft scheidingen; los het samen op. De rechtbank zal mensen die scheiden adviseren om er samen uit te komen. Over het algemeen wordt er door de rechtbank doorverwezen naar een mediator. Wacht dus niet tot de situatie escaleert en neem vrijblijvend contact op met E-echtscheiding. Wij zijn er om te luisteren en te helpen.

Komen jullie er echt niet uit met een mediator? Dan is er nog altijd de mogelijkheid om ieder een eigen advocaat in te schakelen en de rechter te vragen om een vonnis. Naast de kosten voor een advocaat zal dit proces lang duren. Het grootste risico is echter de uitspraak van de rechter. Die zal namelijk toetsen op basis van de feiten, hoe het kwartje valt is niet altijd in het voordeel van de betrokkenen. Daarom is het veel beter om samen in dit traject te stappen, hoe uitdagend dit op bepaalde momenten ook mag zijn.

Hoe werkt online mediation?Bij een mediation traject komen jullie bij elkaar in het bijzijn van een neutraal persoon, dit zijn wij als mediator. Je kunt van ons als mediator verwachten dat we nooit partij kiezen en altijd neutraal blijven. Als een van jullie het initiatief neemt, betekent dit niet dat dit de opdrachtgever of de persoon met meer invloed is. Jullie zijn gelijk voor de mediator. Het gaat er om dat er goede afspraken worden gemaakt, waar jullie beiden achter staan. Daarbij zijn er meer personen en ook organisaties die belangen hebben. Zo moeten er bepaalde zaken goed worden vastgelegd, voor de hypotheek verstrekker moeten bijvoorbeeld de afspraken over de woning goed op papier. 


Bij online mediation vinden de bijeenkomsten online plaats. Dit kan live via bijvoorbeeld Zoom (video bellen). De communicatie is altijd met beide partners. Bij een live sessie moeten beide partners aanwezig zijn in de videocall, vanwege de geavanceerde portal waarin ook alle communicatie plaatsvind, zijn jullie altijd op de hoogte van alle communicatie die plaatsvind tussen jullie en de mediator. E-echtscheiding zal nooit met één persoon in privé spreken tijdens of na een mediation traject. Zo wordt altijd de onpartijdigheid van de mediator gewaarborgd en beschikken beide partners altijd over dezelfde informatie.


Hier zijn enkele voordelen van mediation:

 • Geen open eindjes, wij zorg ervoor dat alle belangrijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld woning, financiën e.d. worden vastgelegd
 • Jullie houden zelf de regie over de uiteindelijke afspraken
 • Als er minderjarige kinderen (onder de 18 jaar) betrokken zijn dan is een ouderschapsplan verplicht. Hierin worden alle afspraken over jullie kinderen goed vastgelegd
 • Afspraken die worden vastgelegd zijn juridisch kloppend en bindend

Meer informatie of online scheiden? Vraag dan een gesprek aan.

E-echtscheiding ook voor juridische afwikkeling


Documenten (zoals scheidingsconvenant en ouderschapsplan) moeten officieel ondertekend worden door jullie voordat ze naar de rechter gaan om een scheiding definitief te maken. Ook dit kan online plaatsvinden. E-echtscheiding werkt samen met een vaste advocaat die ervoor zorgt dat officiële documenten gecontroleerd en ingediend worden. Zelfs gelegaliseerde ondertekening van documenten kan op afstand plaatsvinden.Waarom E-echtscheiding? Samen met ons regel je jouw complete scheiding.Nog even op een rijtje:

E-echtscheiding maakt gehuwden, geregistreerd partners en samenwoners, het zo eenvoudig en makkelijk mogelijk online hun scheiding te regelen.


 • Gratis online jullie scheiding volledig geregeld
 • Complete dienstverlening
 • De goedkoopste online scheidingsexpert in de markt
 • Online gesprekken en uitleg met jullie mediator
 • Veilige 'Mijn E-echtscheiding' omgeving waarin je alles rond jouw scheiding kan opslaan en terugvinden
 • MfN-registratie en High Trust bij de Raad voor Rechtsbijstand


MfN Registermediator

E-echtscheiding is een MfN Registermediator. Dit betekent dat we ingeschreven staan bij de Mediatorsfederatie Nederland. We voldoen hiermee aan de kwaliteit zoals de MfN deze stelt aan mediators in Nederland. We hebben hiervoor de juiste opleiding doorlopen en werken volgens gestandaardiseerde methoden met ruimte voor een gepersonaliseerde aanpak. Daarnaast heeft E-echtscheiding een High Trust overeenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand, dit maakt het mogelijk om mediation te krijgen met subsidie.

Lees hier nog enkele ervaringen van mensen die je voorgingen

 “Ron neemt veel zorgen weg en geeft aandachtspunten aan waar je zelf niet aan denkt. Heeft verstand van zaken en geeft duidelijke uitleg over de financiële situatie. Top geregeld!”
reviews e-echtscheiding.nl
Jeanette uit Numansdorp

“Mijn ervaring met Yvonne is dat zij haar beroep uitoefent zoals je alleen maar kunt wensen: Kundig, empathisch, accuraat, vriendelijk, geduldig, communicatief sterk en daarnaast heeft ze humor.”

reviews e-echtscheiding.nl
Annemarie uit Gorinchem
“Heel fijn geholpen op alle gebied! Stap voor stap door het hele proces geleid. Zeker een aanrader! Er zijn toch een hoop zaken waar je totaal geen weet van hebt, we zijn heel deskundig geholpen!”
reviews e-echtscheiding.nl
Anoniem

Heb je nog vragen of wil je online gaan scheiden? Maak dan onderstaand je keuze:


Bellen of een gratis gesprek inplannen

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: 

06 811 66 853 (ook avonduren) of vraag een gratis gesprek aan.