Gratis online scheiden

komen wij hiervoor in aanmerking?

20+

Jaar expertise

1000+

Tevreden klanten

100%

Inzet om jou ook te helpen

Bestaat dat echt, gratis scheiden?

Ja, E-echtscheiding handelt jullie scheiding volledig, zorgvuldig en GRATIS af wanneer je recht hebt op een toevoeging, dit is een subsidie van de overheid. De eigenbijdrage inclusief de griffierechten, nemen wij geheel voor onze rekening zodat de scheiding echt gratis is.

Er wordt per persoon bepaald of je recht hebt op deze toevoeging, komen jullie beiden in aanmerking voor de toevoeging, dan is de echtscheiding dus geheel gratis.

Indien alleen één van jullie recht heeft op toevoeging, dan betaald de andere partner ons vaste tarief zijnde € 749 per persoon.

Wanneer heb je recht op een toevoeging? De Raad voor Rechtsbijstand beoordeelt op basis van je inkomen en vermogen of je recht hebt op deze toevoeging. Hiervoor wordt het peiljaar gehanteerd van twee jaar terug.


Er zijn 3 voorwaarden

  • Het inkomen over het jaar 2021 (peiljaar)
  • Het vermogen in het jaar 2021 (peiljaar)
  • Het vermogen na scheiding


In het schema hieronder zijn de eerste 2 voorwaarden verwerkt:

null

Dan het vermogen na scheiden, derde voorwaarde:

Krijg je vermogen mee uit de scheiding, bijvoorbeeld door overwaarde van de eigen woning, spaargeld op de bank (let op, spaargeld van de kinderen wordt ook meegeteld als zijnde vermogen) of vermogen in een spaarpolis en is dit totale vermogen lager dan €16.847?

Dan voldoe je geheel aan de voorwaarde die gelden om in aanmerking te komen voor subsidie en kom je bij E-echtscheiding in aanmerking voor gratis scheiden.


Wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden

Je komt niet in aanmerking voor een gratis scheiding als je niet aan alle drie de voorwaarden voldoet.


Dit jaar minder inkomen?

Heb je dit jaar minder inkomen dan twee jaar geleden? En voldoe je wel aan de voorwaarden ten aanzien van het vermogen? Dan kan het zijn dat je alsnog in aanmerking komt voor een toevoeging. Dit kan doordat wij bij de Raad voor Rechtsbijstand een peiljaarverlegging aanvragen voor je. Er wordt dan een inschatting gemaakt van je inkomen voor dit jaar.


Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je kunnen helpen bepalen of je in aanmerking komt voor een toevoeging.

Het aanvragen van de toevoeging regelen wij voor je bij de Raad voor Rechtsbijstand. Jullie leveren de gegevens aan en wij van E-echtscheiding doen de rest.


Willen jullie ook in aanmerking komen voor gratis scheiden, vul dan hier het aanvraagformulier in.


Twijfelen jullie of je in aanmerking komt voor gratis online scheiden neem dan ook even contact met ons op.