Snel en goedkoop online scheiden

Over ons

Mediation doe je met elkaar

Mediation doe je met elkaar

Wie zijn wij?Yvonne van den Berg en Ron Philippens, zijn de initiatiefnemers en mediators van E-echtscheiding, wij hebben ieder meer dan 10 jaar ervaring als mediator bij het begeleiden van partners in het zorgvuldig uit elkaar gaan.

Onze kennis en ervaring zorgt ervoor dat jullie scheiding bij ons in goede handen is. Geen situatie is ons vreemd of onbekend. Wij kijken altijd samen met jullie naar wat de best passende oplossing is, zodat jullie beiden weer verder kunnen.

E-echtscheiding is geregistreerd bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) als Register Mediator evenals bij de Raad van Rechtsbijstand waar een High Trust-overeenkomst mee is gesloten. Dit betekent, dat E-echtscheiding voldoet aan de wettelijke en kwalitatieve eisen voor het aanbieden van gesubsidieerde rechtsbijstand. En wij gaan nog een stap verder, de wettelijke eigen bijdrage plus de griffierechten (rechtbankkosten) nemen wij voor onze rekening zodat voor jullie de scheiding echt volledig gratis is.

Waarom kiezen voor E-echtscheiding?Online scheiden wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer scheidende stellen maken gebruik van deze moderne manier om de scheiding te regelen. Het biedt een gemakkelijke, snelle en goedkope manier om te scheiden. 

Geen mens is hetzelfde, daarmee is ook geen scheiding hetzelfde. Het einddoel, namelijk het convenant en, bij minderjarige kinderen, het ouderschapsplan, is altijd hetzelfde, maar de weg ernaar toe en met wie is altijd weer anders. 

Elke situatie vraagt om aanpassen, op maat maken en voor jullie de best passende oplossing te zoeken, rekening houdend met de juridische kant van de scheiding. Door onze jarenlange ervaring en continue ontwikkeling begeleiden we jullie om op een goede en zorgvuldige manier uit elkaar te gaan.


Waarin onderscheidt E-echtscheiding zich? 

E-echtscheiding onderscheidt zich als volgt:

 • De goedkoopste, gratis, online scheidingsexpert in de markt
 • Wij bieden mediation gesprekken met volledige dienstverlening
 • Veilige 'Mijn E-echtscheiding' omgeving waarin je alles rond jouw scheiding kan opslaan en terugvinden
 • Directe en open communicatie vanuit de portal met de mediator
 • MfN geregistreerd en High Trust bij de Raad voor Rechtsbijstand

Jullie kunnen erop vertrouwen dat E-echtscheiding voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van de MfN en de Raad voor Rechtsbijstand. E-echtscheiding voldoet aan de eisen omtrent de AVG en het MfN-regelement voor mediator en mediations.

E-echtscheiding biedt overzicht bij jullie scheiding


Bovendien biedt E-echtscheiding een overzichtelijk en gestructureerd proces. Je krijgt een persoonlijk account in 'Mijn E-echtscheiding' een beveiligde portal, waarin je alle stappen van de scheiding kunt volgen:

 • Gemakkelijk documenten uploaden en downloaden
 • Communiceren met de mediator van E-echtscheiding en elkaar
 • Voortgang van je scheiding in de gaten houden
 • Alle documenten zijn altijd voor jullie beiden inzichtelijk


Gratis online scheiden mét:

 • Uitstekende kwaliteit van de dienstverlening
 • Deskundige en persoonlijke begeleiding
 • 3 mediation gesprekken

Kortom, als je op zoek bent naar een online scheidingsaanbieder, dan is E-echtscheiding de beste keus. Met onze deskundige en persoonlijke begeleiding, gestructureerd en geautomatiseerd proces, kun je erop rekenen dat je scheiding snel en efficiënt wordt geregeld.

Wie zijn wij?


Wie zijn Yvonne van den Berg en Ron Philippens?Wij hebben beide een achtergrond in de financiële dienstverlening, zo hebben we elkaar leren kennen. Naast een professionele band kunnen we het privé ook goed met elkaar vinden. We hebben overlappende interesses, maar ook unieke kwaliteiten waarmee we elkaar als zakelijke partners uitstekend aanvullen. We hebben maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen en dat werkt heel prettig. Deze samenwerking bleek ideaal in ons werk als mediator. Onze klanten hebben één vast aanspreekpunt, maar er is altijd een persoon die achter de schermen ondersteuning biedt, wat de fundering van E-echtscheiding uniek maakt.


"Onze klanten hebben één vast aanspreekpunt, maar er is altijd een persoon die achter de schermen ondersteuning biedt wat de fundering van E-echtscheiding uniek maakt."

Hoe het begon

Yvonne ontdekte rond 2010 dat mediator het vak was waarvoor ze in de wieg was gelegd. In eerste instantie droomde ze van een baan als makelaar toen ze op het pad van scheidingsmakelaar kwam. Ze ontdekte al snel dat de mensen in het huis eigenlijk veel interessanter waren dan de huizen waarin ze wonen... Daarnaast heeft ze ook de juiste kwaliteiten om te communiceren met personen die zich in één van de moeilijkste periode van hun leven bevonden. Daarbij moet er namelijk een delicate balans worden gevonden tussen betrokkenheid tonen, maar wel op afstand blijven, op basis van een persoonlijke aanpak zonder in het privéleven verzeild te raken.


Ron is eind 2010 als mediator begonnen, als trainer en coach hielp hij al meer dan 15 jaar mensen beter te communiceren en hun persoonlijke en zakelijke doelen te bereiken. Als mediator help je mensen problemen zelfstandig op te lossen, zijn ervaring blijkt uitermate geschikt te zijn om scheidende partners hierbij te helpen. Zijn relativerende persoonlijkheid, ongedwongen voorkomen en soms ook scherpzinnige humor bleek perfect aan te sluiten bij het traject van mediation.
reviews e-echtscheiding.nl
“Wij hebben de begeleiding als zeer fijn ervaren. Ondanks de lastige beslissingen die genomen moesten worden. We werden daarin goed begeleid in wat wel en niet mogelijk was en wat wettelijk moet. En waar he vanaf mag wijken. Professioneel met aandacht voor emotie.”
Erik uit Waalwijk

Ervaringen met E-echtscheiden

“Wij hebben de begeleiding als zeer fijn ervaren. Ondanks de lastige beslissingen die genomen moesten worden. We werden daarin goed begeleid in wat wel en niet mogelijk was en wat wettelijk moet. En waar he vanaf mag wijken. Professioneel met aandacht voor emotie.”
reviews e-echtscheiding.nl
Erik uit Waalwijk
“Yvonne heeft ons bijzonder goed begeleid in een ontzettend moeilijke tijd. Naast de financiële en juridische kant van de scheiding is er voldoende ruimte geweest voor het emotionele deel. Zij maakte samen met ons de weg in de emotie vrij om samen tot goede afspraken te komen. Hiermee kunnen wij nu samen als ouders voor onze kinderen verder. Ik heb de mediation als zeer professioneel, begripvol en onpartijdig ervaren.”
reviews e-echtscheiding.nl
Sandra uit Oud-Beijerland
“Mijn ex-partner en ik waren er zelf al uit wat de verdeling betreft. Het financieel gedeelte hadden wij uitbesteed aan een voor ons bekend financieel adviseur. Ron heeft voor ons de scheiding geregeld tegen een goed tarief. Hij heeft het keurig en op tijd geregeld.  Ron is kundig, eerlijk en zakelijk. Daar houd ik van.”
reviews e-echtscheiding.nl
Regina uit Utrecht

Heb je nog vragen of wil je online gaan scheiden?


Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: 

+31 6 811 66 853 (ook avonduren en weekend) of via het contactformulier.