Vragen over E-echtscheiding

Wij willen alleen een ouderschapsplan of een andere losse dienst kopen, is dat mogelijk?

Ja, dit kan. Haalt u hiervoor het vinkje weg bij scheidingsconvenant.

Als ik ingelogd ben geweest en na een tijd weer op de website ga, ben ik nog steeds ingelogd, hoe kan dat?

Afhankelijk van de instellingen van uw browser (bijvoorbeeld Internet explorer of Safari) wordt u al dan niet automatisch uitgelogd.

Wij willen een klacht indienen, hoe gaat dat?

In onze dienstverlening staat zorgvuldigheid voorop. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. Meld uw klacht via email ter attentie van mevrouw E. Timmer info@e-echtscheiding.nl. Wilt u hierin de volgende gegevens vermelden: persoonsgegevens en de omschrijving van uw klacht.  Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Termen

Alimentatieindexering

2017: 2,1%

2016: 1,3%

2015: 0,8%

2014: 0,9%

2013: 1,7%

Elk jaar worden de alimentatiebedragen verhoogd met een percentage (is indexering). De hoogte is afhankelijk van de loonstijgingen. De indexering geldt voor zowel voor kinderalimentatie als partneralimentatie.

Scheidingsconvenant

Formeel juridisch stuk, dat u minimaal nodig heeft om te scheiden. In het document staan alle afspraken, die u maakt over partneralimentatie, verdeling huwelijkse gemeenschap en uw pensioen.

Toevoeging

Bij e-echtscheiding kunt u geen gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand, toevoeging genoemd. Reden hiervoor is dat de overheid recentelijk de eigen bijdragen bij de toevoeging  drastisch heeft verhoogd.  De eigen bijdrage is het bedrag dat u naast de toevoeging zelf bijdraagt aan de kosten. Aangezien de tarieven van e-echtscheiding relatief laag zijn, leidt een toevoeging niet of nauwelijks tot een kostenbesparing voor u.