Online scheiden: eenvoudig, snel en goedkoop

Online scheiden: eenvoudig, snel en goedkoop

Een scheiding is nooit een gemakkelijke beslissing. Er komen veel emoties en praktische zaken bij kijken. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam als Familie Mediator bij scheidingen en ik wil je graag vertellen dat er een gemakkelijke, snelle en goedkope manier is om te scheiden? Namelijk, online scheiden via E-echtscheiding. In dit blog bespreek ik wat online scheiden inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is online scheiden?

Online scheiden is een relatief nieuwe manier om te scheiden. Het houdt in dat je de scheiding zelf volledig online regelt, bij E-echtscheiding heb je ook altijd een gesprek met een mediator voor extra informatie en het beantwoorden van jullie vragen. Je kunt online scheiden als jullie goed kunnen overleggen en afspraken maken. Ook al zijn jullie het nog niet helemaal eens over alle praktische zaken zoals de verdeling van de zorg voor jullie kinderen, de kinderalimentatie, wat te doen met de gezamenlijke woning en de verdeling van andere bezittingen. Je hoeft het dus nog niet over alles eens te zijn. Zolang jullie de intentie hebben om er samen uit te komen, dat je goed kunt overleggen (en hierbij kun je zelfs nog hulp van een mediator inschakelen als je er niet uitkomt). 

Hoe werkt online scheiden?

Online scheiden werkt heel eenvoudig in 7 stappen.

De stappen zijn:

1. Je vraagt online een vrijblijvende kennismaking aan.

2. Je vult in jullie persoonlijke portal online een vragenlijst in waarin je aangeeft wat je wilt regelen, denk hierbij aan:

  • Wat doen we met de gezamenlijke woning
  • (kinder)alimentatie
  • Verdeling van andere goederen
  • Wat doen we met de pensioenen
  • En als jullie kinderen hebben, afspraken over de zorgverdeling

Online scheiden; een goed idee?

3. Nadat je ook de bijbehorende documenten hebt geüpload wordt er een persoonlijk concept Convenant voor jullie gemaakt met de verdeling van jullie bezittingen.

4. Jullie vullen met elkaar het ouderschapsplan in.

5. Een onlinegesprek met jullie mediator, om de afspraken door te nemen en aanvullende informatie te ontvangen.

6. Als alle afspraken goed zijn, dan kunnen jullie deze ondertekenen.

7. Het Convenant en eventueel Ouderschapsplan worden door onze advocaat ingediend bij de rechtbank.

Komen jullie ergens niet uit of worden jullie het ergens niet eens over? Dan hoeft dit geen probleem te zijn, en kun je een extra onlinegesprek met jullie mediator aanvragen, om te bespreken waar jullie niet uitkomen. 

Bij de vragen is er altijd een duidelijke invulinstructie en worden jullie over alle te nemen beslissingen goed geïnformeerd. 

Wat zijn de voordelen van online scheiden?

Online scheiden heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele scheiding via een advocaat of mediator.

Goedkoper

Omdat je geen dure advocaat of mediator nodig hebt, bespaar je veel op de kosten van de scheiding. Een online scheiding kost vaak maar een fractie van de kosten van een traditionele scheiding.

Sneller

Online scheiden: eenvoudig, snel en goedkoop

Daarnaast is online scheiden veel sneller. Bij een traditionele scheiding kan het maanden duren voordat alles is afgerond, terwijl je bij een online scheiding vaak binnen enkele weken officieel gescheiden bent. Dit is vooral handig als je snel duidelijkheid wilt hebben over de scheiding, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe woning wilt kopen of een andere belangrijke beslissing wilt nemen.

Gemakkelijker

Een ander voordeel van online scheiden is dat het gemakkelijk is. Je kunt alles vanuit huis regelen, op een moment dat het jou uitkomt. Je doet dit in jullie persoonlijke portal, hier kan je altijd in terecht en kan in je eigen tempo en tijd de stappen doorlopen. Hierin kan je ook vragen stellen aan de mediator. Je hoeft niet meerdere keren naar een advocaat of mediator te gaan, wat veel tijd en energie bespaart.

Transparant

Tot slot is online scheiden ook heel transparant. Je weet vooraf wat de kosten zijn en wat je kunt verwachten. Bij een traditionele scheiding via een advocaat of mediator is dit vaak minder duidelijk en kunnen de kosten snel oplopen.

Daarnaast is ook de communicatie via de portal transparant, alle betrokkenen kunnen vragen stellen of informatie doorgeven in deze portal, dit is altijd voor zowel jullie als de mediator zichtbaar. Dit bespoedigd een open en eerlijke communicatie wat jullie helpt om conflicten te voorkomen

Informatie

Tijdens het online scheiden via E-echtscheiding, worden jullie uitgebreid geïnformeerd over de verschillende onderwerpen waar jullie afspraken over moeten maken. Dit is altijd maatwerk en wordt dus toegespitst op jullie situatie. Ook de wettelijke regels en juridische kaders worden uitgelegd, zodat jullie een onderbouwde keuze kunnen maken.

Jullie hebben tijdens elk traject altijd een onlinegesprek met jullie mediator, die zal extra uitleg geven over de verschillende onderwerpen en jullie vragen beantwoorden.

Betrouwbaar

Daarnaast is het belangrijk om een betrouwbare online scheidingsaanbieder te kiezen. Yvonne en Ron de oprichters en mediators van E-echtscheiding, ze hebben elk meer dan 10 jaar ervaring als mediator bij een grote franchiseorganisatie gespecialiseerd in Familie Mediation, waarbij ze ook actief waren in het management. 


E-echtscheiding is uiteraard geregistreerd bij de MfN als Register Mediator evenals bij de Raad van Rechtsbijstand waar een High Trust-overeenkomst mee is gesloten, zodat er ook gesubsidieerde (toevoeging) mediation kan worden verleend. Hierbij zorgt E-echtscheiding voor de volledige aanvraag en afwikkeling hiervan. Kijk hier hoe andere onze mediations hebben ervaren.

Zoals je dus kan lezen hierboven voorziet Online scheiden met E-echtscheiding in verschillende behoeftes die je hebt tijdens een de periode van je scheiding.

Klik hier om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.

Samenvattend: online scheiden

Online scheiden is een gemakkelijke, snelle en goedkope manier om te scheiden. Het werkt heel eenvoudig en je regelt alles vanuit huis, op een moment dat het jou uitkomt. Bovendien bespaar je veel geld en tijd ten opzichte van een traditionele scheiding via een advocaat.

Kortom, online scheiden is een uitstekende optie als je goedkoop, snel en gemakkelijk wilt scheiden. Het is een moderne manier om je scheiding te regelen en biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele scheiding. 

Bovenstaande blog heeft je hopelijk meer inzicht gegeven in deze moderne en gemakkelijke manier om te scheiden, maar het is niet voor iedereen geschikt. Vraag daarom hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te bepalen of online scheiden de beste optie is voor jullie situatie.

Bedankt voor het lezen van dit blog en ik wens je veel succes bij het regelen van je scheiding.


Over de schrijver