Ontbinding geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap ontbinden,

hoe werkt dat?

Bij E-echtscheiding kunnen jullie online volledig de ontbinding van het geregistreerde partnerschap regelen. Wij begeleiden jullie tijdens het gehele proces, van het maken van afspraken tot het opstellen van de officiële documenten. 

Komen wij in aanmerking om de ontbinding van ons partnerschap gratis te regelen? Klik hier voor de voorwaarden.

Het beëindigen van het geregistreerde partnerschap is nagenoeg hetzelfde als een echtscheiding bij een huwelijk. Er gelden dezelfde rechten en plichten. Denk hierbij aan partneralimentatie, pensioenverevening en verdeling van het gezamenlijk vermogen. 

Hoe de verdeling van het gezamenlijk vermogen uitvalt is afhankelijk of jullie partnerschap voorwaarden hebben opgesteld en of jullie voor of na 1-1-2018 een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan.


Verschil met en zonder kinderen

Bij minderjarige kinderen wordt de ontbinding van jullie geregistreerd partnerschap door de rechter uitgesproken. Jullie doorlopen dezelfde procedure als bij een echtscheiding. Dit betekend dat alle afspraken die worden vastgelegd in het convenant en ouderschapsplan door de rechtbank worden bekrachtigd. 

Wanneer jullie geen (minderjarige) kinderen hebben dan is de procedure eenvoudiger. Zodra alle afspraken zijn vastgelegd in het convenant zal onze advocaat de beëindiging van jullie partnerschap laten inschrijven bij de gemeente. Hiermee is de ontbinding van jullie geregistreerd partnerschap officieel. Dit gaat uiteraard veel sneller.


Zijn er nog vragen of willen jullie online het geregistreerd partnerschap beëindigen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: 

+31 (0)6 811 66 853 (ook avonduren) of via het contactformulier.