Scheiding burgerlijke stand sneller en goedkoper. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe wet, die het mogelijk maakt te scheiden via de burgerlijke stand. Je hoeft dan niet via de rechtbank, wat een hoop tijd en kosten scheelt.

Scheiden via de burgerlijke stand geldt alleen:

  • als je geen kinderen hebt
  • jullie het over alle zaken eens zijn

Alles samen goed regelen kan goed via het online scheidingsbedrijf E-echtscheiding.

Voor wie geschikt? Als je met elkaar kunt overleggen en ook tot afspraken kan komen. Denk aan afspraken over de woning of pensioen. Je moet ook bereid zijn tot compromissen.

Wanneer niet? Als jullie lijnrecht tegen over elkaar staan en niet met elkaar tot afspraken komen. Als je niet bereid bent tot compromissen en het onderste uit de kan wil, bijvoorbeeld bij alimentatie.

En als we ergens niet uitkomen? Stel jullie zijn het over veel zaken eens, maar bijvoorbeeld niet over de verdeling van de financiën. Dan kun je altijd een online gesprek aanvragen met een mediator.

Overzicht kosten. Uniek aan E-echtscheiding is dat je direct door het aanklikken van wat je wilt, de kosten kunt zien. Zo heb je overzicht en betaal je niet teveel. In het geval van een scheiding bij de burgerlijke stand geldt dat je alleen het basisstuk (het convenant) nodig hebt.

Kiezen of je extra diensten wilt.  Jullie bepalen zelf of je extra diensten wilt, zoals een alimentatieberekening door ons laten uitvoeren of een online gesprek. Ook kun je kiezen voor een online groepsbijeenkomst (een webinar) voor extra ondersteuning.

Januari 2014. Dit persbericht is verschenen op diverse online media kanalen.