Online scheiden; een goed idee? Online een boek kopen, een verzekering afsluiten, je meterstanden doorgeven, maar een scheiding regelen? Kan dat? Komt dat wel goed? Is dat iets voor ons?

Online scheiden kan prima een oplossing zijn voor stellen, die gaan scheiden. Het is echter niet voor iedereen geschikt en een online bedrijf moet wel alles kunnen bieden wat je nodig hebt.

Voor wie? Als je met elkaar kunt overleggen en ook tot afspraken kan komen. Denk aan afspraken over kinderen of over de woning.

Wanneer niet? Als jullie lijnrecht tegen over elkaar staan over bijvoorbeeld de omgangsregeling. Als jij of je partner niet bereid is tot compromissen en het onderste uit de kan wil, bijvoorbeeld bij alimentatie.

Zorgvuldigheid voorop: maak kennis met E-echtscheiding

Een online bedrijf, dat duidelijk en compleet is: E-echtscheiding is een online scheidingsbedrijf, gerund door 2 ervaren scheidingsmediators, een advocaat en 2 ondersteunde medewerkers.

Voorop staat dat een scheiding zorgvuldig geregeld wordt:

  • de mogelijkheid voor een webinar (een online bijeenkomst), waarbij alles wordt uitgelegd
  • een praktische toelichting bij alle stukken
  • de mediators controleren alle stukken, voordat deze naar de advocaat gaan

En als we ergens niet uitkomen? Stel jullie zijn het over veel zaken eens, maar bijvoorbeeld niet over de verdeling van de financiën. Dan kun je altijd een online gesprek aanvragen met een mediator.

Je betaalt niet teveel. Uniek is dat je direct door het aanklikken van wat je wilt, de kosten kunt zien. Zo heb je overzicht en betaal je niet teveel.

  • je betaalt voor wat je nodig hebt, zoals het basisstuk (het convenant) en als je kinderen hebt een ouderschapsplan
  • je bepaalt zelf of je extra diensten wilt, zoals een alimentatieberekening door ons laten uitvoeren of een online gesprek

December 2013. Dit persbericht is verschenen in diverse media.