Kosten scheiding. Wat kost een scheiding? Wat kunt u verwachten bij een bepaalde prijs? Zijn alle zaken die u verwacht inbegrepen; of zijn er nog onverwachte kosten?

De kosten van de scheiding zijn afhankelijk van 2 zaken:

1. Wat is voor u verplicht?

2. Waar wilt u extra gebruik van maken?

Kosten internet scheiding – wettelijk verplicht

Geen kinderen? Dan heeft u alleen het basispakket nodig. Deze is € 795. Dit is inclusief kosten advocaat, btw en griffiekosten (zijn kosten rechtbank). Het totaal tarief is voor 2 personen dus per persoon  € 397,50.

De enige aanvullende kosten zijn de kosten die u dient te maken voor het aanvragen van het benodigde uittreksel uit het huwelijksregister in de gemeente waar u getrouwd bent. In veel gemeenten kan dit online worden aangevraagd, de kosten bedragen circa € 12,50 

Wel kinderen? Heeft u minderjarige kinderen dan bent u wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen. De kosten hiervoor zijn € 150

Kosten internet scheiding – extra’s

U maakt alleen gebruik van de extra’s, als u hier behoefte aan heeft. U krijgt bijvoorbeeld extra ondersteuning in de vorm van een online gesprek als u ergens niet uitkomt. Of werk wordt u uit handen genomen, doordat wij de alimentatieberekening voor u verzorgen. De extra’s zijn:

• Alimentatieberekening – € 50

• Webinar – € 50

• Online gesprek – € 75

• Tekenservice – € 75

Ga naar: Uitleg services