Kosten internet scheiding. Wat kost een internet scheiding? Wat zijn verplichte onderdelen?

Standaard is er altijd het basispakket. Heeft u kinderen, dan komt er een ouderschapsplan bij. Dit zijn de verplichte onderdelen. Daarnaast biedt E-echtscheiding services om het u makkelijker te maken.

Kosten internet scheiding – wettelijk verplicht

Het basispakket is inclusief advocaat en griffiekosten.

  • Basispakket (is convenant) – € 795
  • Kinderen (is ouderschapsplan) – € 150

Bij veel andere aanbieders zijn de kosten voor de rechtbank (griffiekosten) á € 141,- per persoon (tarief 2014) niet inbegrepen. Het tarief voor het basispakket bij e-echtscheiding is € 795,- inclusief advocaatkosten, btw en griffiekosten (zijn kosten rechtbank). Het totaal tarief is voor 2 personen dus per persoon  € 397,50.

De enige aanvullende kosten zijn de kosten die u dient te maken voor het aanvragen van het benodigde uittreksel uit het huwelijksregister in de gemeente waar u getrouwd bent. In veel gemeenten kan dit online worden aangevraagd, de kosten bedragen circa € 12,50 

Kosten internet scheiding – extra’s:

De extra’s zijn optioneel. U kiest daarvoor als u kiest voor extra gemak en service.

• Alimentatieberekening – € 50

Wanneer: als u niet zelf een alimentatieberekening wilt maken (is kinder- en partneralimenatie), maar het door ons wilt laten verzorgen.

• Webinar – € 50

Wanneer: standaard is ons basispakket voorzien van een schriftelijk toelichting, die ondersteuning bieden bij het maken van de onderlinge afspraken.

Met het Webinar bieden wij u de mogelijkheid een online live presentatie van een ervaren mediator bij te wonen. De diverse opties ten aanzien van de verschillende onderwerpen worden toegelicht. Denk aan de verschillende mogelijkheden met een eigen woning. Een webinar is anoniem te volgen, u heeft hierbij de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

• Online gesprek – € 75

Wanneer: u wilt graag extra geinformeerd worden over een kwestie of u komt samen ergens niet uit.

• Tekenservice – € 75

Wanneer: U bent wettelijk verplicht documenten, die betrekking hebben op uw
scheiding, te voorzien van uw handtekening. U kunt ervoor kiezen dat wij bij u
thuis komen, zodat u de stukken kunt tekenen. Hiermee maken wij het u zo makkelijk mogelijk uw scheiding af te ronden en het scheelt u tijd. Kiest u dan voor de tekenservice.

Let op: andere opties ten aanzien van het tekenen van de stukken zijn: -1- Standaard in onze procedure is dat u uw documenten tekent bij de advocaat van E-echtscheiding in Zaandam (kosteloos). -2- U ondertekent de stukken op het gemeentehuis in uw woonplaats en laat hierbij uw handtekening legaliseren (kosten zijn circa € 12,50 per persoon).

Ga naar: stel uw pakket samen