Hoe kunt u eenvoudig scheiden? Zonder advocaten, zonder juridisch getouwtrek en hoge kosten? Dit kan door uw scheiding Online te regelen bij E-echtscheiding.

Goed geïnformeerd

Samen tot afspraken komen is mogelijk als u beide volledig geïnformeerd bent. Denk aan omgangsregelingen kinderen en opties met een eigen woning.

E-echtscheiding voorziet hierin door een praktische toelichting bij de stukken. Ook kunt u een online gesprek aanvragen met een ervaren mediator als u ergens niet uitkomt.

Hoe eenvoudig scheiden?

Eerste gesprek. Neem apart van elkaar uw eigen standpunt in. Dit kan ook door elk iemand erbij te betrekken die met u meedenkt. Geef beide uw standpunten weer. Zo liggen de kaarten en wensen op tafel. Sluit het gesprek af.

Volgend gesprek/ onderhandelingsfase. Leg de overeenkomsten vast en bespreek de verschillen. Bedenk hierbij dat u niet altijd kan krijgen wat u wilt en dat u soms ook iets moet loslaten.

Bijvoorbeeld als er één auto is, betekent dit het verlies voor één van de partijen. Gun de ander ook iets; dit betekent niet dat u alles moet weggeven. Probeer in het midden uit te komen.

Let op Onderschat het proces niet en loop gezamenlijk de verschillende fases door. Gun elkaar de tijd en ruimte om tot goede oplossingen te komen. Dit lukt zelden in één gesprek en dat is ook niet de insteek. . 

Kinderen: wat zijn hun wensen?

  • Zet het belang van uw kinderen voorop. Wat zijn hun wensen? Bespreek dit ook met hen.
  • Wees ook realistisch; de meeste ouders willen elke dag bij kinderen zijn, dit gaat vaak in de praktijk niet.
  • Bedenk u dat u verplicht bent de band van uw kinderen met de andere ouder te bevorderen. Een goede band met beide ouders is ook positief voor de ontwikkeling van uw kind(eren.)

Ga naar: past online scheiden bij ons?